Nyheter

Nyheter

Rupert er kompromissløse båter for krevende kunder. Smart Marine er ny forhandler i Norge for disse kvalitetsribbene som kan oppdages på Svalbard og i Australia.

 

Den svenske båtprodusenten Rupert har gjort stor suksess i proffmarkedet i over 20 år med sine veldig solide ribbåter. De har kravstore kunder med høye krav til kvalitet og sjøegenskaper, og har gjort stor suksess med leveranser til politi, militæret, offshore og andre maritime aktører. De bygger båtene spesifikk etter kundens ønsker, men har også den serieproduserte R-serien, som er mer aktuelle for privatmarkedet. Disse har de fleste fordelene til de større, spesialbygde ribbene, men noe mindre utstyr for å oppnå en lavere pris. Smart Marine har i sin utstilling båter i R-serien fra 20 til 28 fot.

bilde.r swift.04.0320.jpeg

- Med Rupert tilbyr vi et kvalitetssterkt ribmerke som er utviklet for det nordiske markedet. Det vil si at ribbene har god drenering, med praktiske drenskanter rundt lukene som forhindrer vann i innerskroget. Produksjonen foregår i Sverige, hvor de har veldig høyt fokus på gode kjøreegenskaper og styrkeberegninger. Det er gjennomført høy kvalitet på alle detaljer og komponenter. Ser du på oppbygningen i forhold til setesystemer og hengsler, det elektriske systemet får du mye RIB for pengene. Rupert er kjent for høy driftskvalitet, men er kanskje i overkant macho for noen , sier Jarle Vikingstad hos Smart Marine.

rupert.50fot.0420.jpeg

 

Scorer høyt i tester

 

I test etter test skyver Rupert konkurrentene bakover på resultatlistene. Spesielt sjøegenskapene, som skapes av et skrog med V-bunn fra alt til 21 til 27 grader, gjør at du får en trygg båt som tåler mye sjø. Men ikke tro at dette er en kjedelig båt, for macho-faktoren er høy og utseendet rått. Du har muligheter til å velge forskjellige planløsninger, med seter, eller sofa, med eller uten T-topp. Her får du rett og slett en fritidsbåt av profesjonell kvalitet, med høy grad av sportslighet. Alle detaljene er gjennomtenkte og fremhever råheten. Flere av toppmodellene kan leveres med opp til 300 hestekrefters utenbordsmotorer med en toppfart på over 50 knop.

- Det er ikke tvil om at dette er en båttype som er mest vanlig på Østlandet. Men den passer like godt på Vestlandet. De som kjører mye båt, og har erfaring med RIB fra tidligere, vil helt klart bli betatt av disse ribbene.

Med Rupert får du en båt du kan spasere rett oppi, og med beskyttede gangveier er det trygt ombord. I flere tester blir sikkerheten om bord fremhevet. Hydraulisk styring er standard, sammen fast bensintank under dørken og praktisk selvlensingssystem. Materialvalgene i ribben har høy kvalitet, med lengre levetid og bedre priser som bruktbåt.

 

Til den som vil ha det beste

bilde.R8.300hkyamaha04.0320.jpeg

Med høy machofaktor, bunnsolid kvalitet og veldig gode sjøegenskaper, har båten tatt et godt jafs i proffmarkedet. Den har utrolig mange bruksområder, som raske spydspisser for militære operasjoner, til bruk for havnevesen, politi, dykkerklubber og offshorevirksomhet. Siden Rupert er utrolig fleksible i forhold til utrustningen av båtene, får den stadig flere brukergrupper. Rike yacht-eiere, har fått øynene opp for ribbene, og har det som ekstrabåt. Da er det ikke snakk om en jolle på fem fot, men heller nydelige, tilpassede ribber på 20 til 40 fot.


Smart Marine har allerede solgt flere eksemplarer av Rupert, men har fortsatt båter til salgs for kunder. I utstillingen på Avaldsnes har de utstilt flere modeller fra 20 – 28 fot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smart Marine satser stort på båtopplag og har overtatt driften av Haugesund Båthotell AS og et 8000 m2 stort område på Husøy. Målet er å gi båtfolket på Haugalandet et enda bedre servicetilbud, på samme tid som de vil være konkurransedyktige på pris.

 

Smart Marine tar over driften av Haugesund Båthotell AS og satser på å forbedre tilbudet til de cirka 80 båteierne som i dag leier plass.

 

 smartmarine.annonse.JARLE.VIKINGSTAD.bilde.280220.jpeg

- Vi har allerede ansatt Kjell Terje Rangvaldjord som driftsleder, og han vil ha et spesielt ansvar for båthotellet og vårt nye anlegg på Husøy. Målet er å effektivisere prosessene med opptak og sjøsetting, og rett og slett gi kundene et enklere båthold og bedre servicetilbud til en overkommelig pris, sier daglig leder Jarle Vikingstad hos Smart Marine.

 

Gir kundene større fleksibilitet

 

Sammen med Rangvaldjord lover den daglige lederen at dagens kunder på Hasseløy vil oppleve en positiv utvikling av et allerede bra senter.

 

- Alle kundene som har kjøpt tjenestene fra tidligere Wave Båtsenteret, vil slippe å betale noe ekstra for tjenester de allerede har betalt for. Vi håper jo at de nesten ikke skal merke at det er nye eiere. Målet er å tilby gode priser på klargjøring og mer fleksible ordninger og tjenester for kundene. Faste åpningstider hvor du får rask hjelp vil også komme på plass, sier Rangvaldjord.

 

smartmarine.båthotellet.bilde02.0220.jpeg

 

Spennende tilbud for båteiere med større båter

 

Smart Marine har parallelt med overtakelsen på Hasseløy, jobbet med å starte opp med båtopplag for båter opp til 60 fot og 40 tonn på Husøy, Karmøy.

 

- Vi har overtatt området hvor Husøy Marine Service tidligere holdt til. Her vil vi kunne tilby mange forskjellige tjenester til båtfolket, og vil ha plass til vinterlagring utendørs av 50 større båter, sier Vikingstad.

 

Neste uke overtar de formelt over, og starter umiddelbart med å klargjøre området.

 

- Ny kunder vil oppleve et helt nytt anlegg, med flere viktige oppgraderinger. Vi vil installere nytt vaskeutstyr, legge til rette for kalkblåsning og bunnstoffing. Alle kundene vil få tilgang til vann, strøm og trykkluft. En ny flytebrygge vil gjøre det enklere med innkjøring til løfteområdet. Selve travelliften vil bli oppgradert og det blir et helt nytt toalettanlegg.

 

Døgnåpen vakttelefon for båtopptrekk

 

Smart Marine satser på faste åpningstider (kl. 08.00 – 16.00) og døgnvaktordning.

 

- Hvis det skulle skje en nødsituasjon, forsikringssak, vil vi kunne få båtene raskt på land for inspeksjon og reparasjoner. Hos oss kan båteiere leie plass for kortere eller lengre tid, leie tjenester eller arbeide med båtene selv. Foruten at vi blir autorisert i forhold til forsikringssaker, vil vi inngå samarbeid med andre aktører som er spesialister på Volvo, Yanmar og andre motormerker. Målet er hele tiden å tilby kundene høy kvalitet på service og være fleksible i forhold til hva kunden selv ønsker. Vi låser oss ikke i forhold til båtmerker- og motorer. I forhold til pris satser vi på å være konkurransedyktige.

 

Smart Marine er Haugalandet største båt- og tilhengerforhandler. De har hatt positiv vekst de 10 siste årene og økt omsetningen fra åtte til nær 70 millioner kroner. Foruten at de er forhandler av flere forskjellige båtmerker og tilhengere, satser de framover på å gi båteiere på Haugalandet muligheten til båtopplag til konkurransedyktige priser.

 

Smart Marine, distriktets største båt- og tilhengerforhandler, har nyåpning av sin butikk på Avaldsnes 22. november. De har opplevd en positiv vekst de 10 siste årene og økt omsetningen fra åtte til nær 65 millioner kroner

 

Smart Marine på Avaldsnes, har gjennom høsten oppgradert anlegget sitt for flere millioner kroner. 22. og 23. november var det nyåpning for butikken og utstillingen på 400 m2.

 

- Det stilles i dag høyere krav fra våre leverandører i forhold til butikkens utseende, på samme tid som lokalet vårt hadde behov for oppgraderinger. Bygget har nå blitt isolert og fått ny fasade, på samme tid som vi har bygd ny butikk.  Vi har gjort endringer i forhold til kundemottak, med tanke på å gi kundene en stadig bedre opplevelse. For å takle videre vekst har vi også gjort grep for å bedre logistikken, sier Mikael Framnes Vikse hos Smart Marine.

 

Vekst gjennom 10 år

 

Båtforhandleren har opplevd jevn vekst de 10 siste årene og regner med å omsette for 65 millioner kroner i 2019. 

 

- På lenger sikt har vi satt oss et «hårete» mål om å oppnå en omsetning på 100 millioner kroner, og jobber bevisst for å bygge opp anlegget og organisasjonen til å takle en slik vekst. Vi ønsker rett og slett å bli mer profesjonelle på flere og flere områder. Derfor utvikler vi stadig uteområdene på 18 mål for å få bedre flyt i alt fra reparasjoner til utlevering av båter og tilhengere.

 

Kunden får spesialtilpassede båter

 

Forhandleren på Avaldsnes har vært smarte og fått egne agenturer på gode kvalitetsbåter. For flere merker er de eneste forhandler i Norge.

 

- Med de svenske aluminiums båtene fra Arronet har vi hatt stor suksess, og fått kunder fra hele landet. Med en så tett kobling opp imot produsenten har vi også fått være med å på utviklingen av båtene, noe som igjen gjør at kunden kan få spesialtilpasset båten til sine unike behov. I forhold til flere modeller fra Hobby og Jeanneau har vi fått være med på selve utviklingen av nye modeller, sier Framnes Vikse.

 

Nytt RIB-merke på gang

 

Rupert 26 D CC small

Foruten de svenske merkene Arronet og Micore, blir Smart Marine også nå forhandler for Rupert (bildet). De er også forhandlere for Whaly og Jeanneau.

 

- Svenske båtprodusenter har lange tradisjoner og har høy kvalitet på produktene sine. Rupert leverer RIBer av høy klasse, med leveranser til proffmarkedet. RIBene deres brukes av militære styrker i flere land, er utrolig robuste med utrolig bra sjøegenskaper. Nesten før vi fikk de første RIBene til Karmøy, var en solgt, sier Vikse og haster videre til nye oppgaver.

 

 

Bildet øverst:

Mikael Framnes Vikse midt i kaoset i butikken hos Smart Marine før åpningen 22. og 23. november. 

UA-42090484-1